WIJDE GAT CONCERT KORTENHOEF
zaterdag 8 september 2018 te 17.30 uur
PATRICK JOHN MACKAAIJ POPJAZZ TRIO
Er lijkt maar geen einde te komen aan de zon en het warme weer. Maar zal er in september nog wat over zijn? Dat is wel nodig om op zaterdag 8 september 2018 het traditionele Wijde Gat Concert te kunnen laten plaatsvinden. Vorig jaar liet het weer het niet toe, maar gelukkig is het voor 2017 geboekte trio bereid om in 2018 een tweede poging te wagen. Met medewerking van de gemeente Wijdemeren, Natuurmonumenten en de provincie Noord-Holland zal het concert gehouden worden in het prachtige natuurgebied van de Kortenhoefse Plassen.
Uiteraard hoopt de organisatie de opkomst van de laatste editie te overtreffen. Gezien de vele enthousiaste reacties zijn de verwachtingen hoog gespannen.
Alleen bij voldoende zekere weersverwachtingen zal het concert doorgang kunnen vinden. De beslissing over het al dan niet doorgaan van het concert zal op de dag zelf op de website van het Wijde Gat Concert worden vermeld: www.wijdegatconcert.nl.
Gratis toegang
De toegang is zo als altijd gratis. Dat is mede mogelijk dankzij de bijdragen van enkele wisselende sponsoren en de jaarlijkse bijdrage van de Stichting BLOK.
Bovendien is aan het bestuur van Het Wijde Gat Concert een zeer gewaardeerde financiële bijdrage toegezegd vanuit het Aquacertfonds. Het Aquacert was een bijzonder openluchtconcert op de vijver van een historische buitenplaats in ’s-Graveland. Van 1996 tot 2002 brachten beroemde solisten als Wibi Soerjadi en Emmy Verhey de aanwezigen in vervoering. De bijzondere combinatie van natuur en muziek, versterkt door de invallende duisternis en de sprookjesachtige verlichting van het parkbos is voor duizenden bezoekers een blijvende herinnering geworden. Datzelfde effect hoopt het bestuur van het Wijde Gat Concert te bereiken met de concerten op de plas.

Daarnaast houden uw gulle gaven op de dag van het concert deze traditie in stand. Ook bij de editie 2018 zal de mogelijkheid bestaan om ter plaatse een vrijwillige financiële bijdrage te geven voor het in stand houden van dit concert. Uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd en stelt de organisatie in staat om ook volgend jaar weer professionele musici aan te trekken.
Patrick John Mackaaij Popjazz trio
Dit jaar zal het Patrick John Mackaaij Popjazz trio voor u optreden. Een trio dat zowel eigen originele ‘groovy music’ ten gehore brengt als bekende covers van artiesten als Donald Fagan, Steely Dan, Gino Vanelli, Stevie Wonder, Al Jarreau etc. U zult op de Kortenhoefse Plassen kunnen genieten van jazzy popmusic.
Podium

Ook dit jaar is de familie Yntema zo vriendelijk om hun fraaie tjalk beschikbaar te stellen. Vanaf deze tjalk zullen de musici hun nummers over het water laten klinken. Net als bij eerdere concerten zal dat een schitterend decor vormen op het Wijde Gat. We kunnen dit jaar weer rekenen op onze vaste presentator van het Wijde Gat Concert, Maarten Steinkamp. Hij zal waar nodig tekst en uitleg geven.
Alleen boten zonder motor
Het concert zal ongeveer anderhalf uur duren, zodat iedereen weer voor het invallen van de duisternis Het Wijde Gat zal kunnen verlaten. Uiteraard is het van belang dat de bezoekers tijdig aanwezig zijn om een goed plekje te bemachtigen en het concert niet te verstoren door een te late aankomst.
Het concert is uitsluitend toegankelijk voor bezoekers met een boot die niet gemotoriseerd is. Bij de toegangsroute zal daarop streng worden toegezien. De organisatie verzoekt de bezoekers dringend om zich aan dit voorschrift te houden, aangezien anders de vergunning in gevaar komt. Net als andere jaren zal bij de ingang aan het Kanaal voor een sleep worden gezorgd, zodat (een beperkt aantal) motorboten desgewenst op sleeptouw kan worden genomen richting het podium. Daarnaast zal er dit jaar een culinaire verrassing zijn.
Voor de ouderen uit ons dorp die graag het concert willen bijwonen, maar die zelf niet in staat zijn om naar het Wijde Gat te varen, zal er een beperkte mogelijkheid zijn om in een van de boten van Natuurmonumenten plaats te nemen. Daarvoor moet u zich wel vooraf aanmelden via het e-mailadres