2023 De zeskoppige formatieband RHTHM

Negende WIJDEGAT CONCERT KORTENHOEF
Tweede Zaterdag in September
9 September 2023 17.30 uur

HET WIJDEGAT CONCERT: ZATERDAG 9 SEPTEMBER

Binnenkort is het weer zo ver: op zaterdag 9 september 2023 (de traditionele ‘tweede zaterdag van september’) zal het achtste Wijde Gat Concert plaatsvinden. Op de mooie Kortenhoefse Plassen kunt u dan vanuit uw boot genieten van muziek, de omgeving, een hapje en een drankje. Dit sfeervolle concert start om 17.30 uur en duurt tot ongeveer 19.30 uur.

RHTHM Band
Dit jaar zal de zeskoppige formatieband RHTHM optreden. Deze band bestaat uit jazzy zangeres Marlis Krooshof, conservatorium geschoolde toetsenist Edwin van Rooij, funky bassist Manuel Lazarte, oud big-band trompettist Wim Steverink, ervaren gitarist Steven Saif en Wout Tilders uit ons eigen ’s-Graveland op drums.

De band vertolkt met bescheiden trots funky jazznummers van artiesten als Amy Winehouse, Stevie Wonder, Sade, Nona en Molly Johnson. Zij zullen een speciaal voor het Wijdegatconcert samengesteld repertoire ten gehore brengen, bestaande uit zowel bekende als minder bekende nummers. Soms overweldigend groots, soms intiem en klein. RHTHM staat te popelen om er op 9 september een muzikaal feestje van te maken.

De band heeft zelfs een website:   https://rhthmband.nl/

Spelregels
Het traditionele concert op het Wijde Gat is mogelijk dankzij de steun van velen zoals de gemeente, Natuurmonumenten, sponsoren (zoals de Stichting BLOK en de Club van Honderd), bootverhuurders en het publiek dat jaarlijks een vrijwillige bijdrage betaalt om het concert ook het volgend jaar weer mogelijk te maken.

Er gelden echter wel enkele spelregels, want het concert vindt plaats in een kwetsbaar natuurgebied. Om die reden is het echt ten strengste verboden om met een motorisch aangedreven vaartuig naar het concert te komen. Er zijn voldoende roeiboten en kano’s te huur bij de plaatselijke verhuurbedrijven. En indien u echt geen andere mogelijkheid heeft kunt u met een motorboot naar de ingang van het Wijde Gat varen op het Hilversums Kanaal, waar u rond 16.00 uur een sleep kunt krijgen om naar het podium te worden getrokken. Maar wacht dan na afloop ook op die sleep en ga niet alsnog op eigen motorkracht terugvaren. Neem de spelregels alstublieft in acht, dan kunnen we ook de komende jaren samen een gezellig concert organiseren op deze fantastische plek.

Gratis toegang
De toegang is zoals altijd gratis. Dat is mogelijk dankzij de jaarlijkse financiële steun van de Stichting BLOK, de Club van Honderd en de wisselende overige sponsoren. Dit jaar mag de organisatie rekenen op de financiële steun van Oogzorg Briljant, gevestigd in de Meenthof te Kortenhoef. Eigenaar Ivar Steketee is zelf een trouwe bezoeker van het concert. Daarnaast zijn er elk jaar de gulle vrijwillige bijdragen van de bezoekers tijdens het concert. Ook bij de editie van 2023 zal de mogelijkheid bestaan om een bedrag te doneren (contant of per pin) voor het in stand houden van dit evenement. Uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd en stelt de organisatie in staat om de traditie voort te zetten.

De pramen van Natuurmonumenten
Net als voorgaande jaren stelt Natuurmonumenten twee pramen ter beschikking om boten op sleep te nemen en om een aantal mensen die zelf niet over een boot beschikken of minder goed ter been zijn naar het concert te varen. Indien u in aanmerking wil komen voor een plekje op een van deze twee pramen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met Yvonne Sikking: 06-53820646.

Botenverhuur
Wanneer u een bootje zonder motor wil huren kunt u terecht bij de bekende adressen, die elk jaar hun medewerking verlenen:

  • Jachthaven Kortenhoef, Moleneind 2A, 035 – 656 1871
  • Watersportbedrijf  Moby Dick, Kortenhoefsedijk 124a, 035 – 656 0032
  • Ottenhome, Zuwe 20, 035 -582 3331

Wees op tijd
De organisatie van het concert hoopt u allen te mogen begroeten op de tweede zaterdag van september: 9 september 2023 om 17.30 uur zullen de eerste klanken te horen zijn. Kom op tijd, zodat u op uw gemak een plekje kunt innemen.

De toegang tot het concert is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs gesteld en kan ervoor zorgen dat het concert blijft bestaan.

Weersomstandigheden
Pas op zaterdag 10 september zal besloten worden of de weersomstandigheden het mogelijk maken om het concert te houden. Kijk bij twijfel vanaf 12.00 uur op de website van het Wijde Gat Concert om te zien of het doorgaat: www.wijdegatconcert.nl.