2021 Lokaal Swingend trio, aangevuld tot kwintet

Zevende WIJDEGAT CONCERT KORTENHOEF
Tweede Zaterdag in September
11 September 20021 17.30 uur

Dit jaar zal een swingend trio voor u optreden met een grote lokale inbreng. Niet alleen zanger Derk de Kloet komt uit Kortenhoef, maar twee andere dorpsgenoten, Lucas Jansen op slagwerk en Ben Schouten van der Velden op trombone zullen het trio aanvullen. Dat trio bestaat naast Derk de Kloet uit Wilco Koster en Boris Oostendorp. Zij vormen de basis voor het optreden op 11 september en zij hebben aangegeven dat zij zich bijzonder verheugen op een optreden voor u op deze unieke locatie op het water.

Derk de Kloet zingt het swingende repertoire, afgewisseld met ‘Saloon songs’ uit de tijd van zinderende nachtclubs en ballrooms. Zingen doet Derk al sinds zijn 11e jaar, toen hij bij Kinderen voor Kinderen begon. Rock & Roll en het Big Band repertoire hebben hem op jonge leeftijd gegrepen en daar is hij mee verder gegaan.

Wilco Koster: Een bevlogen pianist die zijn sporen heeft verdiend. Wilco is naast uitvoerend muzikant en entertainer tevens componist en producer en verantwoordelijk voor uiteenlopende muziekprojecten. Wilco kenmerkt zich, naast zijn aanstekelijke spel, door zijn passie voor muziek, grote kennis van de muziekgeschiedenis en muzikale veelzijdigheid.

Boris Oostendorp: Boris begon op 9 jarige leeftijd met contrabas spelen. Toen hij 16 was, werd hij toegelaten tot de jong talent klas van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij meerdere jaren klassiek contrabas studeerde. Gedurende die jaren deed hij zijn eerste ervaring op als jazz bassist in de Haagse jazzscene. Boris speelde op het North Sea Jazz festival, Pure Jazz festival Den Haag en het festival The Hague Jazz. Boris is een veel gevraagde muzikant, zowel nationaal als internationaal.

Lucas Jansen: Lucas studeert slagwerk aan het HKU Utrechts Conservatorium en timmert nu al aan de weg met zijn eigen werk. Lucas, de zoon van Charles Jansen die de techniek verzorgt, heeft ook een grote bijdrage geleverd aan het tot stand komen van het jubileumlied van SV- ’s-Graveland ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan.

Ben Schouten van der Velden: Iets wat je niet vaak meemaakt bij Live optredens, de trombone als solo instrument. Ben zal bij dit concert een aantal nummers meespelen. Ben bekleedt de stoel van de 1e trombonist bij de semiprofessionele Big Band het UJO, het Utrecht Jazz Orkest. Ben is regelmatig onderweg in Duitsland en Oostenrijk voor optredens. Maar op 11 september in de Polder.