2022 Henk van ter Meij & Friends

Achtste WIJDEGAT CONCERT KORTENHOEF
Tweede Zaterdag in September
10 September 20022 17.30 uur

HET WIJDE GAT CONCERT: ZATERDAG 10 SEPTEMBER

Binnenkort is het weer zo ver: op zaterdag 10 september 2022 (de traditionele ‘tweede zaterdag van september’) zal het achtste Wijde Gat Concert plaatsvinden. Op de mooie Kortenhoefse Plassen kunt u dan vanuit uw boot genieten van muziek, de omgeving, een hapje en een drankje. Dit sfeervolle concert start om 17.30 uur en duurt tot ongeveer 19.30 uur. De presentatie van het concert zal in handen zijn van Co de Kloet jr., die vorig jaar heeft laten zien dat hij zich op het Wijde Gat als een vis in het water voelt.

Henk van ter Meij & Friends
De organisatie is erin geslaagd om ook dit jaar een gerenommeerd gezelschap te strikken, te weten de formatie ‘Henk van ter Meij & Friends’. Deze groep bestaat uit een stel muzikale vrienden die elkaar zijn tegengekomen in het circuit. Zij zijn allen professioneel en zeer bekwaam en zijn in staat om elkaar op het muzikale vlak uit te dagen. De formatie bestaat uit de volgende personen.

Zanger  Shane van Schoonhoven, is bekend van de feestband TripleXL en van de discoband Morgan. Shane maakt al 15 jaar met veel plezier muziek als zanger en bassist. Hij is een echte entertainer.

Gijs van Alderwegen is de saxofonist. Gijs speelt al saxofoon vanaf zijn 10e jaar en samen met zijn broers (een bassist en een rapper) is hij een HipHop band begonnen met de naam A-Style. Daarnaast heeft hij in verschillende andere bands gespeeld en is hij te bewonderen op jamsessies, waar hij een aantal van ‘the Friends’ heeft ontmoet.

Marre de Graaff op basgitaar; hij koos als kind voor de saxofoon, maar stapte later over naar de basgitaar. Door de saxofoon heeft hij een persoonlijke stijl ontwikkeld, die in de kern melodisch en lyrisch is. Zijn inspiratie haalt hij voornamelijk uit bassisten als Jaco Pastorius en Hadrien Feraud, waardoor hij ook technisch zeer geschoold is. Marre speelt als bassist in verschillende formaties. Zo is hij onder meer te horen in de band van Twan van Gerven (beste jazz/world/fusion gitarist van de Benelux) en in het “Marit van der Lei Nextet”.

Volkert Lenselink op drums; een enthousiaste drummer, die bekend is van veel theatershows. Ook heeft hij gespeeld in de band van Jan-Dino. Volkert is een veelzijdige drummer die veel freelance werk aanpakt en daardoor een flinke rugzak aan muzikale bagage met zich meedraagt.

Bandleider is Henk van ter Meij op toetsen. Deze dorpsgenoot is in 2020 afgestudeerd aan het conservatorium. Hij is te horen in bands als TripleXL en Morgan en daarnaast is hij in tal van andere projecten actief als toetsenist en bandleider. Zo is hij bijvoorbeeld  betrokken bij de musicalproducties van het Kortenhoefse DSO.

Deze vijfkoppige formatie staat te trappelen om op 10 september aanstaande helemaal los te gaan en het Wijde Gat te vullen met een fijn en muzikaal concert.

Spelregels
Het traditionele concert op het Wijde Gat is mogelijk dankzij de steun van velen zoals de gemeente, Natuurmonumenten, sponsoren (zoals de Stichting BLOK/Club van Honderd), bootverhuurders en het publiek dat jaarlijks een vrijwillige bijdrage betaalt om het concert ook het volgend jaar weer mogelijk te maken.

Er gelden echter wel enkele spelregels, want het concert vindt plaats in een kwetsbaar natuurgebied. Om die reden is het echt ten strengste verboden om met een motorisch aangedreven vaartuig naar het concert te komen. Er zijn voldoende roeiboten en kano’s te huur bij de plaatselijke verhuurbedrijven. En indien u echt geen andere mogelijkheid heeft kunt u met een motorboot naar de ingang van het Wijde Gat varen op het Hilversums Kanaal, waar u rond 16.00 uur een sleep kunt krijgen om naar het podium te worden getrokken. Maar wacht dan na afloop ook op die sleep en ga niet alsnog op eigen motorkracht terugvaren. Neem de spelregels alstublieft in acht, dan kunnen we ook de komende jaren samen een gezellig concert organiseren op deze fantastische plek.

De pramen van Natuurmonumenten
Net als voorgaande jaren stelt Natuurmonumenten twee pramen ter beschikking om boten op sleep te nemen en om een aantal mensen die zelf niet over een boot beschikken of minder goed ter been zijn naar het concert te varen. Indien u in aanmerking wil komen voor een plekje op een van deze twee pramen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met Yvonne Sikking: 06-53820646.

Botenverhuur
Wanneer u een bootje zonder motor wil huren kunt u terecht bij de bekende adressen, die elk jaar hun medewerking verlenen:
–             Jachthaven Kortenhoef, Moleneind 2A, 035 – 656 1871
–             Jachthaven Moby Dick, Kortenhoefsedijk 124a, 035 – 656 0032
–             Ottenhome, Zuwe 20, 035 -582 3331

Wees op tijd
De organisatie van het concert hoopt u allen te mogen begroeten op de tweede zaterdag van september: 10 september 2022 om 17.30 uur zullen de eerste klanken te horen zijn. Kom op tijd, zodat u op uw gemak een plekje kunt innemen.

De toegang tot het concert is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs gesteld en kan ervoor zorgen dat het concert blijft bestaan.

Weersomstandigheden
Pas op zaterdag 10 september zal besloten worden of de weersomstandigheden het mogelijk maken om het concert te houden. Kijk bij twijfel vanaf 12.00 uur op de website van het Wijde Gat Concert om te zien of het doorgaat: www.wijdegatconcert.nl.